BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 22, 2010

Cara Mudah Memahami Perkataan Al-Quran


Memahami Al-Quran, dari segala tuntutan dan ajarannya tidak akan terlaksana, sekiranya kita umat Islam tidak mengerti bahasa Arab. Melalui buku ini, penulis menampilkan kaedah yang mudah untuk memahami maksud Al-Quran, sesuai untuk semua peringkat usia. Baik, bagi mereka yang baru mengenali bahasa Arab atau yang masih tidak mengenali bahasa Arab, tetapi berkeinginan untuk belajar bahasa Arab melalui Al-Quran.

Meskipun subjek perbahasannya merangkumi pelajaran Nahw, buku ini turut memuatkan penjelasan tentang perkataan-perkataan yang sering digunakan dalam Al-Quran untuk memudahkan kefahaman umat Islam ketika menelaahnya. Penulis cuba memudahkan pembaca mengenali dan memahami perkataan-perkataan seperti kata nama, kata sendi atau kata huruf dan juga kata kerja. Maksud, fungsi serta fungsi kedudukan baris huruf turut dijelaskan.

Buku ini, amat sesuai dimiliki dan dibaca oleh semua peringkat masyarakat, khususnya mahasiswa, para pendidik, ibubapa dan individu yang ingin mendalami dan memahirkan diri dengan penguasaan bahasa Arab dan penggunaannya di lapangan kehidupan seharian.

Dalamilah bahasa Arab, bahasa Syurga!

_______________________________________________________
PERINCIAN BUKU 12:
Penerbit / Editor Urusan : Mohd Faizal Osman Penulis : Syed Nasir Omar Assagoff Editor / Pruf / Rekaletak / Aturhuruf Dalaman : AbaiOs Konsep Kulit Buku : Abaios/Syed Nasir Rekabentuk Kulit : Adi Baharom Muka Surat : 315 bewarna Terbitan : Hijjaz Records Publishing Edaran : Marketing Dept. HRSB Tarikh diPasarkan : Feb 2010 Harga Semenanjung : RM28.90 Harga Sabah /
Serawak : RM30.90 Harga Singapore / Brunei : $15.00

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...