BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 18, 2011

Menuai Hidayah Iman


  • Apakah maksud Iman dan hidayah? Apakah kaitan antara kedua-duanya?

  • Mengapa hidayah Iman itu penting kepada manusia?

  • Kaedah bagi mendapatkan hidayah Iman.

  • Kisah individu yang berjaya menikmati manisnya limpahan hidayah Iman serta kisah individu yang tidak berjaya memperolehinya.

Hidayah Iman adalah hak mutlak Allah.

Hidayah Iman adalah misteri yang tidak mampu dirungkai.

Hidayah Iman adalah persoalan yang tidak mampu dijawab oleh mana-mana manusia.

Individu sebengis Umar al-Khattab begitu mudah menuai iman sejurus ditanam benih hidayah oleh Allah. Segalanya terjadi sebaik sahaja beliau selesai membaca enam ayat daripada surah Taha.

Individu semulia Abu Talib tidak mampu merasai nikmatnya Iman sehingga hembusan nafasnya yang terakhir, walaupun Nabi Muhammad sendiri yang mendoakan hidayah untuk dirinya.

Menuai Hidayah Iman membicarakan perihal misteri di sebalik hidayah dan Iman. Buku ini memberikan pencerahan yang jelas berkaitan hakikat Iman.

Buku ini juga membuka rahsia bagaimana mempersiapkan diri supaya dapat terus menuai hidayah iman di sepanjang kehidupan sampai ke saat ajal datang menjemput.

Buku ini juga menceritakan kisah-kisah individu yang merasai nikmat Iman melalui benih hidayah, yang hanya dikurniakan atas sifat belas ihsan Allah.

Mari sama-sama kita memperkukuhkan anugerah Iman dalam diri kita melalui Menuai Hidayah Iman.Penulis : Muhammad Hasan al-Basri

Harga: RM 19.90 / RM 21.90
ISBN-13: 978-967-5564-59-8
Tarikh Terbit: 22 Jul 2010
Jumlah Muka Surat : 192

Kategori: Bantu Diri, Bantu Diri Umum, Imej, Minda, Motivasi & Inspirasi, Islam, Akidah, Al-Hadis, Al-Quran, Doa & Amalan, Fekah, Gaya Hidup, Islam Umum, Keluarga, Keibubapaan, Keluarga Umum, Perhubungan, Pendidikan, Pendidikan Umum

Penerbit: PTS Millennia Sdn Bhd

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...